Osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Slika PU_I/indijska konoplja.jpg

Rovinjska je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom mladića u dobi od 25 i 23 godine utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom mladića u dobi od 25 i 23 godine utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Naime, policijski službenici su, u noći s 11. na 12. srpnja u šumskom predjelu na području Kanfanara, zatekli dvojicu mladića kako zalijevaju nasade indijske konoplje. Mladići su uhićeni te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da su krajem svibnja na području Kanfanara posadili pet stabljika konoplje koje su potom  uzgojili do visina od 53 do 150 cm. Također, temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga kuća u kojima osumnjičeni borave pri čemu je 23-godišnjak predao policijskim službenicima devet komada sjemenki indijske konoplje. Protiv obojice se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a protiv 23-godišnjaka se nadležnom prekršajnom sudu podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, obzirom je u trenutku zatjecanja kod sebe

posjedovao 1,8 grama marihuane. Osumnjičeni su  u večernjim satima, 12. srpnja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica