Osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

  • Slika /2019/ruksak poreč w copy.jpg
  • Slika
  • Slika

Porečka policija uhitila trojicu mladića zbog sumnje da su počinili  kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga

Foto: PU istarska

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića u dobi od 18, 21 i 20 godina te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga.

Naime, policijski službenici su 23. srpnja oko 1 sat u Ulici Rade Končara u Poreču zaustavili automobil VW Golf, bjelovarske registarske oznake, kojim je upravljao 18-godišnjak, a kao putnici su se nalazili 21-godišnjak i 20-godišnjak.  Mladići su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo uhićeni i dovedeni u prostorije policijske postaje. 

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga automobila u kojem su pronađene dvije vrećice s ukupno 41,3 grama amfetamina, tri tablete MDMA dok je u ruksaku pronađeno 368 grama marihuane, digitalna vaga i više tisuća kuna za koje se sumnja da potječe od preprodaje droge. Također ih se sumnjiči da su u više navrata davali drogu na konzumiranje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak i 21-godišnjak su uz kaznenu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske dok se protiv 18-godišnjaka podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Stranica