Otkriven kradljivac automobila

Slika PU_I/auto_policija.jpg

Pazinska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 39-godišnjim rumunjskim državljaninom utvrdila osnove sumnje da je počinio dva kaznena djela oduzimanje tuđe pokretne stvari i kazneno djelo teške krađe.

Foto: Ilustracija

Pazinska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 39-godišnjim rumunjskim državljaninom utvrdila osnove sumnje da je počinio dva  kaznena djela oduzimanje tuđe pokretne stvari i kazneno djelo teške krađe.

Naime, istraživanjem je utvrđeno kako je muškarac  tijekom noći 13. /14. kolovoza  u Katunu Boljunskom pokušao otuđiti automobil VW Golf, pulskih registracijskih oznaka, u čemu nije uspio, ali je iz njega otuđio šešir i košulju oštetivši 47-godišnjaka s područja Lupoglava za oko 2 tisuće kune.

Nakon toga je u obližnjoj kući otuđio automobil VW Passat, pulskih registracijskih oznaka kojim se uputio prema Labinu, te prema Puli gdje se uključio na Istarski ipsilon. Kako nije imao novaca za podmiriti troškove cestarine, muškarac je automobil ostavio na parkiralištu, prethodno iz njega  otuđivši 50 kuna. Nakon toga, pješice se  uputio na željeznički kolodvor  i vlakom krenuo za Lupoglav gdje ga je u večernjim satima 14. kolovoza zatekla policija.

 Zbog počinjenih kaznenih djela, muškarac je  15. kolovoza oko 21 sat priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica