Otkriven počinitelj koji je postavio lažne eksplozivne naprave

Slika PU_I/PEZ.jpg

 Foto: Ilustracija 

Postupajući po dojavi da se jučer 10. siječnja oko 9,30 sati na vratima vrtića u Koparskoj ulici u Puli nalazi predmet nalik na eksplozivnu napravu, policijski službenici obavili su očevid na mjestu događaja.

Pronađenu napravu pregledali su službenici Protueksplozijskog odjela, koji su utvrdili da se radi o sumnjivom predmetu, koji nalikuje na improvizirano eksplozivno sredstvo, no od kojeg ne prijeti nikakva opasnost. Tijekom daljnjih izvida koje su provodili na mjestu događaja, policijski službenici su u poslijepodnevnim satima u dvorištu vrtića pronašli još jedan sumnjivi predmet, koji je netko naknadno tamo postavio. U dvorištu vrtića obavljan je novi očevid, a službenici Protueksplozijskog odjela utvrdili su da je također riječ o lažnoj improviziranoj eksplozivnoj napravi, koja je kao takva bezopasna. Obje naprave su izuzete te će biti proslijeđene na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila osnove sumnje da je navedene naprave u prostore vrtića postavio maloljetni hrvatski državljanin, u svezi čega će se nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.



Stranica