Otkriveni provalnici

Slika /2018/policija grb.jpg

Protiv osumnjičenih se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili tri kaznena djela

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića od 20 i 18 godina te maloljetnim hrvatskim državljaninom te su utvrdili sumnju da su počinili tri kaznena djela teške krađe, od čega jednu u pokušaju.

Trojicu mladića sumnjiči se da su u noći sa 14. na 15. srpnja provalili u kiosk u Ulici Istarskih boraca u Umagu, iz kojeg nisu uspjeli ništa otuđiti. Potom su iste noći na Šetalištu Vladimira Gortana provalili u drugi kiosk, iz kojeg su otuđili mobitel, čime su oštetili pravnu osobu iz Oprtlja za nekoliko stotina eura. Također, sumnjiči ih se da su provalili u ugostiteljski objekt u Ulici Villa Rite, iz kojeg su otuđili novac, čime su oštetili 49-godišnjeg vlasnika za nekoliko stotina eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja maloljetnik je u jutarnjim satima 16. srpnja priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok se protiv druge dvojice nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Priopćenja