Otvaranjem izložbe dječjih radova PU istarska obilježava Međunarodni dječji tjedan

Slika PU_I/vijesti/2012/Međunarodni tjedan djece.jpg

Policijska uprava istarska u suradnji s Obiteljskim centrom Istarske županije obilježava Međunarodni dječji tjedan otvaranjem izložbe dječjih radova djece 1. razreda osnovnih škola „Monte Zaro“ i „Veruda“, te predškolske skupine djece dječjih vrtića „Monte Zaro“ i „Veruda“, te Škole za odgoj i obrazovanje u Puli, inspirirani kostimiranom predstavom „Kika i ruka“ napravljenu po programu Vijeća Europe, u izvođenju Udruge „Birikina“ iz Pule,

Foto: PU istarska

Policijska uprava istarska u suradnji s Obiteljskim centrom Istarske županije obilježava Međunarodni dječji tjedan otvaranjem izložbe dječjih radova djece 1. razreda osnovnih škola „Monte Zaro“ i „Veruda“, te predškolske skupine djece dječjih vrtića „Monte Zaro“ i „Veruda“, te Škole za odgoj i obrazovanje u Puli, inspirirani kostimiranom predstavom „Kika i ruka“ napravljenu po programu Vijeća Europe,  u izvođenju Udruge „Birikina“ iz Pule, u holu PU istarske  01. listopada 2012. godine, u 11,00 sati.

Tijekom lipnja ove godine djeca vrtića i osnovne škole s Verude i Monte Zara imala su priliku pogledati kostimiranu predstavu Udruge Birikina „Kiko i ruka“, nastalu prema priči za laku noć iz Kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom. Nakon predstave oni su vrijedno prionuli na posao i na travi u parku  nastali su maštoviti dječji radovi.

Međunarodni dječji tjedan obilježava se svake godine s ciljem da se pozornost javnosti usmjeri na djecu, te da se svi zajedno preispitamo u kolikoj smo mjeri odgovorili na potrebe djece u njihovim obiteljima,u društvu i lokalnoj zajednici.

Obilježavanje je pokrenuo UNICEF, a obilježava se svake  godine  kako bi se ukazalo na probleme koje djece proživljavaju.

 

Policijska uprava istarska poziva Vas na otvaranje izložbe,  koja će u holu PU istarske biti postavljena od 01. do 07. listopada 2012.!



Stranica