Otvoren ured policije u Novigradu

Slika PU_I/vijesti/2013/Novigrad.JPG

Foto: PU istarska

Svečanim rezanjem vrpce, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić otvorio je danas ured policije, kojeg će u Ulici Rižanskog placita bb u Novigradu, koristiti djelatnici Policijske postaje Umag.

Naime, zahvaljujući izvrsnoj suradnji Grada Novigrada i policije te Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, koje je omogućilo korištenje prostora u sklopu Doma zdravlja, umaška će policija od ovog tjedna, dio svojih poslova obavljati i na području Novigrada. Za početak će se u novim prostorijama policije, dva puta tjedno obavljati poslovi prijavništva i osobnih iskaznica, dok će tri puta tjedno građanima biti na raspolaganju i policijski službenik.

Svečanom otvorenju ureda u Novigradu nazočili su, uz glavnog ravnatelja policije, i njegov zamjenik Zvonimir Vnučec, zatim pomoćnica ministra za upravne i inspekcijske poslove Ines Krajčak, načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar sa suradnicima te gradonačelnik Novigrada Anteo Milos sa svojim suradnicima. Gradonačelnik Novigrada je iskoristio priliku i u ime svih građana zahvalio predstavnicima policije na njihovoj suradnji te je istaknuo kako je Novigrad kroz povijest uvijek imao policiju u svom gradu, no nažalost za vrijeme preustroja 2001. godine, policijska postaja u Novigradu je ukinuta. ''Nakon nekoliko pokušaja, putem Gradskog vijeća, da se policija vrati u grad, osobito mi je zadovoljstvo što danas imamo tu čast da otvorimo ovaj ured policije, gdje će se građanima Novigrada omogućiti minimum usluga'' naglasio je gradonačelnik Milos, uz nadu da je to samo početak te da će se suradnja Grada i policije nastaviti. Njegove riječi potvrdila je i pomoćnica ministra za upravne i inspekcijske poslove, koja je istaknula kako će se za sada u novigradskom uredu obavljati poslovi prijavništva i osobnih iskaznica, no do kraja godine mogli bi se obavljati i poslovi izdavanja vozačkih dozvola i putovnica. ''Djelatnici Policijske postaje Umag radit će u ovom uredu nekoliko sati tjedno, no ako se pokaže da je potrebno promijeniti radno vrijeme, nastojat ćemo se prilagoditi i udovoljiti zahtjevima građana'' rekla je Krajčak. Prisutnima se obratio i glavni ravnatelj policije, koji je prije samog rezanja vrpce i službenog otvaranja prostorija policije, zahvalio gradonačelniku Milosu na njegovoj inicijativi te je istaknuo kako se otvaranjem ureda u Novigradu doprinosi većoj sigurnosti građana i turista, koji tijekom sezone borave na novigradskom području. ''Policija nije samo represivni aparat, ona je prvenstveno na usluzi građanima. Sinergija Grada, građana i policije je uvijek na prvom mjestu'' naglasio je ravnatelj policije i zaključio kako se nada da će ured policije u Novigradu dobro funkcionirati te da će građani biti zadovoljni.



Stranica