Ovog vikenda teže ozlijeđena dva motociklista

Slika /2018/prometna nesreća motor.JPG

Tijekom proteklog vikenda u prometnih nesrećama u Istri su teže ozlijeđena dva vozača motocikla

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih osam s ozlijeđenim osobom i sedam  s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije su osobe teško, a šest je lakše ozlijeđeno. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda kontrolirana su  452 vozača. Iz prometa je isključeno 15 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 278 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 135 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 50 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 20 prekršaja
  • ostali prekršaji – 59 prekršaja
 
U nedjelju oko 3.20 sati se na području Buzeta dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 37-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.98 promila upravljao motociklom Gilera, pulske registarske oznake, iz smjera Buzeta u smjeru Ponte Portona. Dolaskom do Riječke ulice, vozač se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika te je zbog neprilagođene brzine udario u kamen i pao na nogostup. U nesreći je vozač teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju u riječkoj bolnici.

Istog dana oko 14.50 sati u Taru dogodila se prometna nesreća kada je 63-godišnji austrijski državljanin upravljao automobilom Isuzu, austrijske registarske oznake, kojem je bilo pridodana kamp prikolica, iz smjera Tara u smjeru Poreča. Vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je desnim kotačima sletio van kolnika u odvodni kanal nakon čega se vratio na kolnik te prešao na suprotnu stranu kolnika, pri čemu je udario u motocikl Kawasaki, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin. Od siline udarca motociklist je sletio van kolnika. U nesreći je motociklist teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim austrijskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
 

Stranica