Pas ugrizao poštara

Slika PU_I/ps s povodcem.jpg

Radi držanja životinje bez nadzora, djelatnici Policijske postaje Umag su prekršajno prijavili 53-godišnjakinju s područja Umaga.

Foto: Ilustracija  

Radi držanja životinje bez nadzora, djelatnici Policijske postaje Umag su prekršajno prijavili 53-godišnjakinju s područja Umaga.

Naime,  jučer 14. veljače oko 11,40 sati u mjestu Šaini kraj Umaga, pas mješanac je u jednom trenutku preskočio ogradu, te ugrizao u predjelu noge djelatnika pošte 36-godišnjaka s područja Umaga.

Ozlijeđenom muškarcu pružena je medicinska pomoć u Domu zdravlja Umag gdje su mu utvrđene lakše ozlijede.

Vlasnici psa izdan je obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Policija ponovno upozorava  vlasnike životinja da svojim ponašanjem i pridržavanjem pravila o držanju životinja doprinesu što većoj sigurnosti građana koji se kreću javnim površinama ili će u protivnom snositi odgovornost.

Vlasnik psa koji napadne čovjeka biti će prekršajno prijavljen dok će pas bez obzira na vrstu ući u skupinu opasnih pasa te će o njegovoj sudbini odlučivati nadležni veterinarski inspektorat. Vlasnici koji životinje drže bez nadzora ili ih zlostavljaju bit će novčano kažnjeni prema Zakonu o javnom redu i miru.

Prema Zakonu o zaštiti životinja također će novčano biti kažnjeni vlasnici životinja koje na bilo kakav način ugrožavaju zdravlje i sigurnost drugih životinja i ljudi, a osobito djece. Prema Pravilniku o opasnim psima poput pit bulla, rotvajlera, njemačkih ovčara i sličnih izvoditi ih smiju jedino s brnjicom i na povodcu punoljetne osobe.



Stranica