Pazinjani educirani o zaštiti imovine

Slika PU_I/vijesti/2012/Pazin info punkt 0307.jpg

Foto: PU istarska

Tijekom trajanja turističke sezone Policijska uprava istarska provodi projekt ''Sigurnost u turističkoj sezoni'', a kojem je cilj povećati razinu stanja sigurnosti na području Istarske županije. U sklopu tog projekta jučer su policijski službenici Policijske postaje Pazin  i Odsjeka za prevenciju Policijske uprave istarske, kao što je i najavljeno, od 09 do 11 sati u Ulici 25. rujna u Pazinu proveli preventivno – edukativnu akciju pod nazivom ''Prevencija i zaštita od provalnih krađa, krađa bicikala i novčanika''.

Na info-punktu, postavljenom u sklopu mjesečnog sajma, građani su se imali prilike upoznati s oblicima samozaštitnog ponašanja, odnosno mjerama koje mogu poduzeti kako i sami ne bi postali žrtvama imovinskih delikata. Uz savjete policijskih službenika, svim sudionicima prezentirani su preventivni letci Policijske uprave istarske kojima je cilj smanjiti provale u obiteljske kuće, stanove i poslovne prostore, kao i krađe bicikla te novčanika.  

Kako bi se povećala razina stanja sigurnosti, Policijska uprava istarska nastavit će s provođenjem ovakvih edukativno - preventivnih aktivnosti i u drugim gradovima na području Istre.



Stranica