Pijan i bez kacige pao s motora

Slika PU_I/alkohol i promet.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 14 sati u naselju Peroj teško je ozlijeđen 46-godišnji državljanin Slovenije.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 14 sati u naselju Peroj teško je ozlijeđen 46-godišnji državljanin Slovenije.

Nesreća se dogodila kada je 46-godišnjak upravljao motociklom Suzuki, slovenskih registracijskih oznaka kroz naselje Peroj te je dolaskom do oštrog i nepreglednog zavoja izašao van kolnika s desne strane i udario u pregradni zid. Motocikl i vozač su potom u klizanju prešli na drugu stranu ceste, gdje je motocikl udario u rasvjetni stup.

Vozač je u nesreći teško ozlijeđen, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 1,11 g/kg. Osim toga, državljanin Slovenije nije koristio ni zaštitnu kacigu te se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega podnosi optužni prijedlog.

Policijska uprava istarska upozorava vozače mopeda i motocikla, kao i njihove suvozače da za vrijeme vožnje na cesti, na glavi moraju nositi zaštitnu kacigu.  Budući već i manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, upozoravamo vozače da ne upravljaju motociklima i mopedima pod utjecajem alkohola.



Stranica