Pijan izazvao prometnu nesreću pa pobjegao s mjesta nesreće

Slika PU_I///alkohol i promet.jpg

Prometna će policija prijaviti 58-godišnjaka s područja Gračišća, koji je jučer u Vodnjanu izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola, a potom se udaljio s mjesta nesreće.

Foto: Ilustracija

Prometna će policija prijaviti 58-godišnjaka s područja Gračišća, koji je jučer u Vodnjanu izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola,  a potom se udaljio s mjesta nesreće.

Naime, muškarac je jučer oko 22 sata upravljao automobilom Renault, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Rudarske ulice u Vodnjanu. Zbog neprilagođene brzine kretanja, u dugom i nepreglednom zavoju, na dijelu ceste gdje se izvode radovi, 58-godišnjak je izgubio nadzor na automobilom te je prešao na suprotnu kolničku traku i udario u zaštitnu ogradu. Od siline udarca, s automobila s otpali plastični dijelovi, dok su komadi šljunka oštetili dva parkirana vozila, Suzuki u vlasništvu 29-godišnjakinje iz Vodnjana i Audi u vlasništvu 35-godišnjaka s područja Barbana. Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač se pješice udaljio s mjesta događaja, no policijski službenici su ga tijekom noći pronašli na HMP Pazin. Muškarac je u nesreći lakše ozlijeđen, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,37 g/kg.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 58-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica