Pijani motociklist se zaletio u automobil

Slika /2018/prometna nesreća5.jpg

Budući da su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, Policijska uprava istarska poziva ih da vode računa o svojoj sigurnosti i da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila 28. lipnja oko 20 sati na Fažanskoj cesti, ozlijeđen je vozač motocikla. Nesreća se dogodila kada je 52-godišnjak upravljao motociklom Piaggio Beverly, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.75 primila. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti, dolaskom do raskrižja s Ulicom Puntižela, vozač motocikla je udario u stražnji dio automobila Suzuki Swift, pulske registarske oznake, kojim je ispred njega upravljao 36-godišnjak, a koji je na raskrižju skretao u desno, odnosno u Ulici Puntižela.

Vozač motocikla je u nesreći lakše ozlijeđen te će policija protiv njega pokrenuti prekršajni postupak.

Budući da su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, Policijska uprava istarska poziva ih da vode računa o svojoj sigurnosti i da poštuju prometne propise. Prije korištenja vozila trebali bi provjeriti njihovu tehničku ispravnost, a kako bi zaštitili svoj život i zdravlje, nužno je i da koriste sigurnosnu kacigu i drugu zaštitnu opremu. Brzinu trebaju prilagoditi uvjetima na cesti i kontrolirati svoje ponašanje i strast za vožnjom, a ukoliko su umorni ili pod utjecajem alkohola ili droga, ne smiju upravljati motorima.

Budući da već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:
  • ostavite vozilo parkirano na propisan način i pješačite – koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost
  • koristite javni prijevoz
  • koristite usluge taxi prijevoza jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije
  • zamolite nekoga trijeznog da vas odveze
  • ne sjedajte za upravljač ili na motor najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića.

Zapamtite: vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu!
 
 

Stranica