Počinili niz prometnih prekršaja

Slika /2018/prometna nesreća4.JPG

Policijski službenici su i ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti kako bi smanjio broj prometnih nesreća i stradavanje u prometu

Foto: Ilustracija
 
Tijekom vikenda je na području PU istarske evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom.
 
U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške, a šest lakše ozlijede.  U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđena su 194 prekršaja, od kojih izdvajamo:
 
nepropisna brzina – 36 prekršaja
nekorištenje sigurnosnog pojasa – 28 prekršaja
upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 3 prekršaja
korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 58 prekršaja
ostali prekršaji – 69 prekršaja
 
Tijekom vikenda kontrolirano je  323 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno devet vozača i šest vozila.
 
Pulska prometna policija je jučer oko 15,20 sati u Ulici 43. Istarske divizije, zatekla automobil Volvo, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnjak. Vozač je prije zatjecanja, naglo povećao brzinu kretanja te se oglušio na svjetlosne i zvučne signale policije i nastavio vožnju Ulicom Dinka Trinajstića. Dolaskom do raskrižja s Kukuljevićevom ulicom ušao je u raskrižje bez zaustavljanja te preko pune crte nepropisno pretjecao automobil. Potom je iz Pazinske ulice skrenuo u Scalierovu ulicu i nastavio vožnju u suprotnom smjeru i prelazeći vozilom preko rubnjaka gdje je probušio prednju gumu te se zaustavio u ulici Alfreda Štiglića.
Osim navedenim prekršaja utvrđeno je da vozač upravlja automobilom bez da je vezan sigurnosnim pojasom,  prije stjecanja prava na upravljanje, te je odbio testiranje alkohol i droge. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je uhićen i smješten u posebne  prostorije policijske postaje te će tijekom dana 11. listopada biti prepraćen na nadležni sud.
 
U subotu oko 20.55 sati u Vitezićevoj ulici u Puli zaustavljen je automobil Opel, požeške registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.98 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena poradi 12 negativnih prekršajnih bodova upravljao 58-godišnjak. Protiv muškarca se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Stranica