Počinio još sedam kaznenih djela

Slika PU_I///arena i policija.jpg

Foto: Ilustracija   

Pulska je policija u nastavku kriminalističkog istraživanja nad 19-godišnjakom utvrdila sumnju da je, u razdoblju od 24. svibnja do 17. prosinca, počinio još sedam kaznenih djela, i to četiri teške krađe, dvije krađe i jedno kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Mladića se sumnjiči da je u dva navrata u Ulici Sisplac Puli provalio u kiosk te otuđio cigarete, alkoholna pića i razne slatkiše, čime je oštetio 27-godišnjaka iz Pule za više tisuća kuna. Potom je u Mletačkoj ulici provalio u trgovinu, iz koje je otuđio mobitel, više boca ulja i novac, oštetivši pravnu osobu iz Pule za zasad neutvrđeni  novčani iznos. U Ulici Narodni trg provalio je u ugostiteljski objekt te otuđio novac, čime je oštetio 62-godišnjaka iz Pule za više stotina kuna. Također ga se sumnjiči da je, na plaži na Verudeli, 66-godišnjoj njemačkoj državljanki otuđio  torbicu s mobitelom, satom i novcem, čime ju je oštetio za nekoliko tisuća kuna. Na istoj plaži, 60-godišnjem Puljaninu otuđio je tablet, novčanik s novcem i osobnim ispravama, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Istraživanjem je utvrđeno da je zajedno s maloljetnim hrvatskim državljaninom u Paladijevoj ulici oštetio automobil Chrysler, pulske registarske oznake, čime su oštetili vlasnika za više tisuća kuna. Protiv maloljetnog hrvatskog državljanina je podnijeta kaznena prijava u redovnom postupku, dok je 19-godišnjak, u jutarnjim satima 18. prosinca, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica