Počinje akcija ''Policija i građani voze zajedno''

Slika PU_I///Biker1.jpg

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikla, Policijska uprava istarska i ove će godine provoditi preventivno-edukativnu akciju ''Policija i građani voze zajedno''.

Radi se o akciji, koja se provodi od 2009. godine, s ciljem povećanja prometne kulture i poštivanja propisa od strane vozača mopeda i motocikla te smanjenja njihova stradavanja u prometu. Redovitim praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu, utvrđeno je da su najčešće greške koje čine vozači mopeda i motocikla nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje, dok su među najčešćim prekršajima koje čine vozači mopeda i motocikla upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i nekorištenje zaštitne kacige. Upravo stoga, kako bi se smanjilo stradavanje ove ranjive skupine sudionika u prometu, policija će tijekom travnja i svibnja provoditi preventivne aktivnosti u gotovo svim gradovima na području Istarske županije.

Akcija započinje već ove nedjelje (21. travnja) na Vidikovcu nedaleko mjesta Plomin (D-66), gdje će se građani od 14 do 17 sati moći upoznati s opasnostima kojima su vozači mopeda i motocikla svakodnevno izloženi u prometu. Osim Policijske postaje Labin, u akciju će se uključiti i članovi moto udruge Blue Knights, predstavnici autoškole PUO Labin, Stanice za tehnički pregled Labin te predstavnici trgovine motocikla i moto opreme.



Stranica