Počinje ''Istarsko proljeće''

Slika PU_I/biciklisti.JPG

Ovog vikenda, od 15. do 17. ožujka, na istarskim prometnicama održava se tradicionalna međunarodna biciklistička utrka pod nazivom ''Istarsko proljeće'', na kojoj se očekuje 200-ak natjecatelja, prateće osoblje i osiguranje.

Foto: Ilustracija

Ovog vikenda, od 15. do 17. ožujka, na istarskim prometnicama održava se tradicionalna međunarodna biciklistička utrka pod nazivom  ''Istarsko proljeće'', na kojoj se očekuje 200-ak natjecatelja, prateće osoblje i osiguranje.

 

 

Biciklistička utrka održat će se po etapama, kako slijedi:

            I. etapa, dana 15.03. na itinereru Poreč – Pazin – Žminj – Labin,

            II. etapa, dana 16.03. na itinereru Vrsar – Rovinj – Žminj – Kršan – Paz – Buzet – Motovun,

            III. etapa, dana 17.03. na itinereru Pazin – Poreč – Brtonigla – Umag.

 

Na predviđenim ciljevima biciklističkih etapa, u Starom gradu Labinu, u Starom gradu u Motovunu te u naselju Katora u Umagu, promet vozila privremeno će se ograničiti i zatvoriti za sva vozila, najmanje sat vremena prije dolaska i sat vremena nakon završetka biciklističke utrke, odnosno proglašenja pobjednika te uklanjanju svih znakova i zapreka postavljenih rad održavanja biciklističke utrke.

Zbog održavanja biciklističke utrke povremeno će se zatvarati dionice cesta neposredno prije i za vrijeme prolaska biciklističke karavane te stoga pozivamo vozače na povećani oprez i strpljenje. Ovim putem pozivamo vozače i sve druge sudionike u prometu koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da uspore, a po potrebi i zaustave vozila do prolaska biciklista, tj. da poštuju upute i zapovjedi policijskih službenika, odnosno drugih osobe na temelju ovlaštenja (redara motorista i redara na trasi).   



Stranica