Podijeljena odlikovanja i nagrade

Slika PU_I/vijesti/2013/odlikovanja1 - kopija.JPG

Foto: PU istarska

U prostorijama Policijske uprave istarske, sedmorici policijskih službenika, danas su svečano uručena odlikovanja Predsjednika Republike Hrvatske, dok su četvorica policijskih službenika, za ostvarene rezultate u radu, dobili prigodne nagrade. 

Za časnu i uzornu službu, predsjednik Josipović je Spomenicom domovinske zahvalnosti odlikovao slijedeće policijske službenike: Mladena Grozdanića, Dalibora Gregova, Elvisa Kubaja, Roberta Bobana Paulovića, Dubravka Šlibara, Amira Jusufovića i Jusu Šiljdedića. Policijskim službenicima odlikovanja je uručio načelnik policijske uprave Dragutin Cestar, koji im je u ime Ministarstva unutarnjih poslova i u ime potpredsjednika Vlade i ministra Ranka Ostojića, kao i u svoje osobno ime, čestitao na priznanjima za njihov rad. ''Nadam se da će vama, a i ostalim djelatnicima Policijske uprave istarske, dodjela ovih priznanja biti dodatan poticaj za nastavak uzornog i časnog obavljanja poslova u Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno Policijskoj upravi istarskoj, na dobrobit i zadovoljstvo svih građana Republike Hrvatske i Istarska županije'' naglasio je Cestar.U ime svih odlikovanih, prisutnima se obratio zamjenik načelnika policijske uprave Mladen Grozdanić, koji je istaknuo kako je iznimna čast i zadovoljstvo primiti ovakvo priznanje za uloženi trud i profesionalnost u dosadašnjem radu, uz napomenu kako će im ovo odlikovanje biti poticaj za budućnost i daljnji rad.

Načelnik Policijske uprave istarske je potom uručio prigodne nagrade Ministarstva unutarnjih poslova, zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju sigurnosti Republike Hrvatske, slijedećim policijskim službenicima: Valteru Grbcu, Josipu Ostroškom, Đaniju Gardiniju i Ivi Karpov. Policijski službenik Valter Grbac nagrađen je jer je 5. srpnja ove godine, prilikom obavljanja granične kontrole na graničnom prijelazu Požane, pronašao oko 2 kilograma droge marihuane. Policijski službenici Josip Ostroški, Đani Gardina i Iva Karpov nagrađeni su jer su, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdili osnove sumnje da je jedan državljanin Slovenije počinio kazneno djelo prijevare na štetu 111 osoba, čime ih je oštetio za preko 3.5 milijuna kuna.



Stranica