Podijeljene značke mladim policajcima

Slika PU_I/podjela znački 3mj2012.JPG

Foto: PU istarska  

Ovog je tjedna trinaest mladih policijskih službenika i službenica iz policijskih postaja Buje, Poreč te aerodromske i pomorske policije dobilo svoje službene značke i iskaznice.

Svečane podjele održale su se u utorak u prostorijama Policijske uprave istarske i u srijedu u Policijskoj postaji Poreč. Mlade je policajce, koji su na svečane podjele pristupili u pratnji rukovoditelja svojih policijskih postaja, primio načelnik Policijske uprave istarske g. Mladen Blašković sa suradnicima te im je zaželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što može s njima podijeliti radost kada i službeno postaju dijelom policijske zajednice.

Podsjećajući kako policijska značka ujedno znači i veliku odgovornost, načelnik Blašković istaknuo je kako je uloga policije u društvu zaštitnička. ''Kao javni servis građana, policija je odgovorna za pružanje usluga javne sigurnosti, odnosno dužna je štititi sigurnost građana, njihovu imovinu i prava. Kao i kod svake druge usluge, građani očekuju najbolje. Dakle, očekuju najprofesionalnije, najhrabrije i najkvalitetnije policijske službenike koji će opravdati njihovo povjerenje. Povjerenje građana u policiju od iznimne je važnosti jer samo u suradnji s građanima mi možemo u potpunosti ispuniti našu ulogu u društvu. ''Objašnjavajući kako njihovo obrazovanje i stručno usavršavanje traje cijelog života, načelnik Policijske uprave istarske napomenuo je kako policijski službenici moraju prema svima postupati profesionalno i jednako, bez obzira na nečiju rasu, nacionalnost, seksualno ili vjersko opredjeljenje. ''Očekujem od vas da budete tolerantni, da uvažavate različitosti te da poštujete pravo da je netko drugačiji'' istaknuo je načelnik Blašković.

Uz napomenu kako policijski posao nije samo posao, već i životno opredjeljenje, načelnik Policijske uprave istarske podsjetio je mlade policajce kako je hrvatska policija nastala za vrijeme Domovinskog rata te da su u izgradnji moderne hrvatske države svoje živote položila 733 policijska službenika. ''Policija je za vrijeme rata zadobila povjerenje građana te se od vas, kao novih pripadnika policijske zajednice, očekuje da razvijate to povjerenje te da budete na usluzi građanima, a ne iznad njih. Nadam se da ćete dostojno čuvati ugled i čast institucije Ministarstva unutarnjih poslova te biti na ponos Policijske uprave istarske'' zaključio je načelnik Blašković.



Stranica