Podjela certifikata polaznicima Frontexovog tečaja

  • Slika /2019/certifikati1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Valbandonu su danas podijeljeni certifikati polaznicima Frontexovog tečaja

Foto: Policijska akademija

Podjelom certifikata polaznicima četvrtog tečaja Land Border Surveillance Officer Training, koji se ovog tjedna održava u Valbandonu, u organizaciji Frontexa i Policijske akademije, završila je još jedna obuka policijskih službenika zemalja Europske unije.
 
Naime, projektom Land Border Surveillance Officer Training nastoji se stvoriti jedinstveni način obuke u svim zemljama članicama uz razumijevanje raznolikosti u multikulturalnom treningu, odnosno radnom okruženju. Pritom je važno uskladiti ponašanja unutar država članica u skladu sa zakonodavstvom te temeljem različitih postupanja prilikom izvršavanja zadanih zadaća doći do zajedničkog cilja, usvojenog i ujednačenog. Posebna je pozornost usmjerena na promicanje interkulturalnih sadržaja i vrednota, čime se omogućava osvješćivanje polaznika obuke o važnosti stvaranja interkulturalnih kompetencija koje su nužne za interakciju, odnosno sudjelovanje policijskih službenika u provedbi zajedničkih operativnih akcija.
 
Polaznicima su certifikate uručili pomoćnica  načelnika Policijske akademije za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju Mirjana Abramović, predstavnik Frontexa Aleksandar Raketski i hrvatski trener Krešimira Kaniže iz Mobilne jedinice za nadzor državne granice, Uprave za granicu. Tom prilikom posebne zahvale dobio je hrvatski tim, na čelu s pomoćnicom načelnika i djelatnicima Policijske akademije, Robertom Kraljem i Nikolom Slamekom, kao i Natalijom Jovan iz PU zagrebačke i već spomenutim Krešimirom Kanižom.
 
Kako je istaknuo predstavnik Frontexa, suradnja s Policijskom akademijom jedna je od najuspješnijih u posljednje dvije godine te je Policijska akademija Ministarstva unutarnjih poslova trenutno  vodeća Frontexova partnerska akademija po broju aktivnosti i uspješnim rezultatima provedenih i organiziranih obuka, odnosno tečajeva i seminara. Pomoćnica načelnika Policijske akademije istaknula je tom prilikom kako je timski rad jedini uspješan način  stjecanja znanja, vještina i kompetencija. ''Ponosna sam na takav tim i trenere s kojima već radimo godinama, ne samo u Hrvatskoj, već i u drugim zemljama članicama. Ljestvicu smo podigli visoko i prostora za spuštanje vise nema. Hrvatska je spremna biti lider u obuci granične policije zemalja članica, uz potporu Frontexa, uvažavajući isto kao strateški cilj Ministarstva'' naglasila je pomoćnica Abramović.
 
Obuka policijskih službenika nastavlja se do subote s prezentacijom postupanja s ranjivim skupinama i noćnim scenarijima, prilagođenim stvarnim situacijama na vanjskoj granici Europske unije.

 

Pisane vijesti | Međunarodna pomoć i razvoj