Podjela prigodnih nagrada i službenih isprava

Slika PU_I/Podjela-znački-Valbandon-21.gif

Foto: PU istarska  

Danas je u Uslužnoj jedinici  MUP-a „Valbandon“ održana svečana podjela prigodnih nagrada i službenih isprava za 36 policijskih službenika iz policijskih postaja Pula, Buje, Umag, Pazin, Labin, Poreč, Rovinj, Postaje prometne, aerodromske i pomorske policije Pula. Policijske je službenike koji su na svečanu podjelu pristupili u pratnji svojih načelnika svojih policijskih postaja, primio načelnik Policijske uprave istarske g. Mladen Blašković sa suradnicima.

Na svečanom je skupu policijskim službenicima Policijske postaje Pula, Tatjani Božac-Maksić, Bogomiru Vrdoljaku, Ivi Gavriću, i Dinu Hajdareviću, te policijskim službenicima Policijske postaje Pazin Robertu Koraci, Nevenu Dausu, Daliboru Krajini i Dorijanu Gregoroviću i  policijskom službeniku Policijske postaje Rovinj Draganu Poljaku dodijeljena prigodna nagrada Ministarstva unutarnjih poslova. Policijskim službenicima je nagrada dodijeljena za uspješne rezultate rada u sprječavanju i otkrivanju serije kaznenih djela razbojništva na štetu kladionica, prodavaonica za otkup zlata i fizičkih osoba na području Pule za što je uhićena i kazneno prijavljena jedna osoba, te kaznenih djela teških krađa i krađa na području općina Tinjan, Motovun, Grožnjan, te Višnjana, Kaštelira-Labinci, Lovrečice, Brtonigle i Novigrada za što je uhićena i kazneno prijavljena jedna osoba s područja  Kaštelira-Labinci,  te kaznenog djela zlouporabe opojnih droga u Rovinju za što je uhićena i kazneno prijavljena  jedna osoba iz Rovinja.

Nakon što je zaželio dobrodošlicu policijskim službenicima, načelnik  Blašković obratio se prisutnima i na samom početku u prigodnom govoru čestitao nagrađenim policijskim službenicima na zasluženim prigodnim nagradama za uloženu veliku požrtvovnost, spretnost, hrabrost i stručnost. U nastavku obraćanja načelnik Blašković je  mladim policajcima izrazio zadovoljstvo što može s njima podijeliti radost kada i službeno postaju dijelom policijske obitelji i pritom  podsjetio policijske službenike na ulogu policije u društvu. „Policija je kao javni servis građana, odgovorna za pružanje usluge javne sigurnosti, dakle dužna je štititi sigurnost građana, njihov život, imovinu i njihova prava. I kod ove usluge građani očekuju najbolje, odnosno očekuju najbolje, najprofesionalnije policajce. Nadam se da ćete upravo vi postati ti „najbolji policajci“  te da ćete s ponosom nositi službenu značku na policijskoj odori, ne dovodeći u pitanje njenu čistoću“ istaknuo je načelnik Policijske uprave istarske.

 Nakon svečane podjele prigodnih nagrada i službenih isprava, načelnik Blašković ponovno je čestitao nagrađenim policijskim službenicama na dobivenim zasluženim nagradama i  mladim policijskim službenicima čestitao što su odabrali policijski poziv, u nadi da će čuvati ugled institucije Ministarstva unutarnjih poslova i biti na ponos Policijske uprave istarske, još jednom istaknuvši pozitivne  primjere prije nagrađenih policijskih službenika Policijske uprave istarske.



Stranica