Poginuo u prometnoj nesreći kraj Poreča

Slika /2018/prometna nesreća, poginuli.jpg

Policija poziva vozače i putnike u vozilu da se prije svake vožnje, pa i one najkraće obavezno vežu sigurnosni pojasom

Foto: Ilustracija

Jučer oko 23 sata na području Poreča dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su osobe ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je 42-godišnjak, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, upravljao teretnim automobilom Peugeot Partner, pulske registarske oznake, iz smjera Baderne prema Poreču. Vozač je u zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja udario u rubnjak, a potom prešao na suprotnu stranu kolnika gdje se frontalno sudario s automobilom Nissan Qashqai, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak. Od zadobivenih ozljeda, vozač Peugeota preminuo je na mjestu događaja. Nadležna državna odvjetnica naložila je obdukciju nad tijelom preminulog. Ozlijeđeni vozač Nissana i njegov 43-godišnji putnik prevezeni su u pulsku bolnicu gdje se utvrđuje težina zadobivenih ozljeda.

Na mjestu događaja intervenirali su i porečki vatrogasci, a za vrijeme obavljanja očevida, državna cesta D 302, od mjesta Ladrovići do mjesta Bonaci, bila je zatvorena na sav promet od 23 do 3,20 sati.

Od početka godine pa do 14. kolovoza na području PU istarske u prometnim nesrećama poginulo je 12 osoba od čega četiri vozača koji nisu koristili sigurnosni pojas.
Kako bi se izbjegle najteže posljedice prometnih nesreća, Policijska uprava istarska poziva vozače da se prije svake vožnje pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom.
Sigurnosni pojasevi jedan su od elemenata zaštite vozača i putnika u motornim vozilima, namijenjeni zaštiti osoba prilikom sudara i iznenadnog zaustavljanja vozila.  Korištenje ugrađenih sigurnosnog pojasa zakonska je obaveza svih vozača, putnika na prednjem i putnika na stražnjim sjedalima u motornim vozilima. Kako su sigurnosni pojasevi namijenjeni odraslim osobama, djecu se treba prevoziti u posebnim sigurnosnim sjedalicama (dječjim autosjedalicama), odnosno postolju.

Stranica