Pojačani nadzor motorista u Istri tijekom vikenda

Slika /2018/prometna policija motoristi.jpg

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane mjere u cilju sprječavanja stradavanja u cestovnom prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 18 prometnih nesreća, od čega osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama jedna osoba teško, a osam lakše ozlijeđeno. Alkohol je evidentiran u tri prometne nesreće.

Utvrđeno je 287 prekršaja, od koji izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina - 76 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 26 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 13 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 31 prekršaj
  • neregistrirano i tehnički nepregledano vozilo - 7 prekršaja
  • nekorištenje zaštitne kacige - 18 prekršaja
  • ostali prekršaji - 116 prekršaja
Tijekom vikenda kontrolirano je 320 vozila i vozača.

Događaji koje izdvajamo:

U subotu, 25. svibnja od 8 do 13 sati na području Policijske uprave istarske provedena je prometna akcija „Nadzor vozača mopeda i motocikala“. Kontrolirano je ukupno 40 vozača mopeda i motocikala, te 25 vozača osobnih prijevoznih sredstava-električnih romobila. Utvrđeno je ukupno 29 prekršaja vozača mopeda, motocikala i električnih romobila, od kojih izdvajamo 18 prekršaja ne korištenja zaštitne kacige.

Apeliramo na vozače električnih romobila, na zakonsku obvezu korištenja zaštitne kacige, kao i na zabranjeno kretanje električnim romobilom po kolniku. Podsjećamo da je na području grada Pule, samo prošli tjedan utvrđeno 20 prekršaja vozača električnih romobila, dok je tijekom vikenda evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je sudjelovao vozač električnog romobila, koji nije koristio zaštitnu kacigu.

Priopćenja