Pokušao unajmiti stan pa ostao bez novca

Slika /2019/internet.jpg

Policija upozorava građane na oprez te ih poziva da dobro provjere sve informacije prije nego što nekome uplate novac

Foto: Ilustracija
 
Rovinjska policija istražuje slučaj prijevare prilikom najma stana. Naime, 25-godišnjak je putem društvene mreže pronašao stan u Zagrebu te je stupio u kontakt s osobom koja se predstavila kao vlasnik iz Beograda te ga ja tražio uplatu pologa. Mladić je nepoznatoj osobi u par navrata uplatio više stotina eura, a kada je došao u Zagreb shvatio je kako se navedeni stan ne iznajmljuje.
 
Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem.
 
Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj. Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora tko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava. Ako ste u mogućnosti, osobno ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li  taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti.
 
U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom ili posumnjate u mogućnost počinjenja kaznenog djela, obavijestiti policiju na broj 192.

Priopćenja