Policajac otputovao u mirovnu misiju EU u Afganistan

Slika PU_I/vijesti/2013/križanić.bmp

Robert Križanić, policijski službenik Policijske uprave istarske, Policijske postaje Buzet, otputovao je jučer navečer u područje misije Europske unije u Afganistanu EUPOL.

Foto: MUP

Robert Križanić, policijski službenik Policijske postaje Buzet, otputovao je jučer navečer u područje misije Europske unije u Afganistanu EUPOL. Odlazeći s radnog mjesta pomoćnika načelnika Policijske postaje za kriminalističku policiju, Križanić će u Afganistanu obavljati poslove policijskog časnika za vođenje baze podataka za reformu policije Afganistana (IT and Data Management Officer-a) pri Tajništvu međunarodnog policijskog koordinacijskog odbora. U Kabulu će se priključiti kolegi Vinku Lukšiću iz Policijske uprave šibensko-kninske, koji se u navedenoj misiji nalazi od 1. ožujka 2012. godine i obavlja poslove zamjenika šefa policije u zajednici Područnog ureda Kabul (Deputy Head for Community Policing) pri Misiji EUPOL-a Afganistan.

Tako je policijski službenik Robert Križanić postao prvi policajac Republike Hrvatske kao punopravne članice Europske unije, kojeg je Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo u mirovnu misiju Europske unije.

Križanića su na jednogodišnji mandat u Afganistan ispratili policijski službenici Službe za mirovne misije i policijske časnike za vezu.



Stranica