Policajci spasili Sv. Nikolu i pomogli mu podijeliti darove

Slika PU_I/vijesti/2017/nikola.JPG

Foto: PU istarska

Na Riječki gat u Puli, danas je na policijskom plovilu pristigao Sveti Nikola, kojem su djelatnici pomorske policije pomogli nakon što se izgubio na moru, noseći poklone za svu dobru djecu. Policajce i Svetog Nikolu dočekali su mališani iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula te djeca iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula, a Svetom Nikoli poklone je pomogao podijeliti načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot.

Naime, Policijska uprava istarska je u predblagdansko vrijeme, kako bi pokazala da su policijski službenici prijatelji djece, organizirala humanitarnu akciju ''Budi nekom djetetu Sveti Nikola'', a u okviru koje su policijski službenici te državni službenici i namještenici u policijskoj upravi i svim policijskim postajama u Istri prikupljali poklone. Iako je prvotna zamisao bila da djelatnici policijske uprave naprave male, simbolične, paketiće s čokoladama i bombonima, uskoro se ured u sjedištu policijske uprave počeo puniti velikim paketima, prepunima slatkiša i igračaka. Osim djelatnika Policijske uprave istarske, humanitarnoj akciji odazvali su se i pripadnici Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra tako da je u svega tjedan dana pripremljeno oko 600 paketa. Sveti Nikola, kojeg je za ovu priliku utjelovio pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Pula-Pola Dubravko Šlibar, dio paketa podijelio je djeci koja su ga dočekala na Riječkom gatu, a potom je u pratnji policijskih službenika obišao mališane u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula te u Školi za odgoj i obrazovanje Pula, koji zbog svog zdravstvenog stanja nisu bili u mogućnosti prisustvovati dočeku. Nakon toga, Sveti Nikola prisjetio se i djece u Općoj bolnici Pula pa je posjetio mališane na Odjelu pedijatrije kako bi im uljepšao bolničke dane.  Budući da neka djeca možda nemaju nekoga tko bi im u čizmici ostavio poklone, Sveti Nikola uputio se potom u Dječji dom Ruže Petrović kako bi i tamo obradovao mališane i donio im brojne slatkiše i igračke.

Budući da su se djelatnici Policijske uprave istarske i pripadnici Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra doista iskazali u prikupljanju poklona, dio darova dobili su i štićenici Sigurne kuće Istra, dok će preostale darove dobiti djeca iz Centra Liče Faraguna Labin, koji će sutra posjetiti Policijsku postaju Pula-Pola kako bi se upoznali s policijskim poslom i svojim policajcima-pomagačima.



Stranica