Policija educira sudionike sportskih igra mladih u Savudriji

  • Slika /2020/sportske igre1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Savudriji se održavaju sportske igre mladih te je policija pripremila cijeli niz preventivnih i edukativnih aktivnosti za najmlađe 

Foto: PU istarska 

Povodom održavanja Sportskih igara mladih u 2020. godini, čiji je partner u provedbi aktivnosti Ministarstvo unutarnjih poslova, Odjel prevencije Policijske uprave istarske zajedno s Organizacijskim odborom Sportskih igara mladih i u suradnji s drugim partnerima pripremilo je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja, ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta, kao i na promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Aktivnosti Sportskih igara mladih održavaju se diljem Hrvatske, dok su jučer, 30. lipnja, u finalnoj završnici u Savudriji sudjelovala djeca iz deset gradova i općina, natječući se u atletici i graničaru.

U kampu Veli Jože u Savudriji djelatnici Odjela prevencije, zajedno sa kolegama iz Policijske postaje Buje-Buie, Policijske postaje Umag-Umago i Postaje prometne policije Pula-Pola, postavili su edukativno-informativni kutak policije pa su učenici mogli upoznati policijske vještine, policijsku opremu i tehniku. Razgledali su službene motore, bicikle i vozila policija, a u druženju s policijskim službenicima dobili su korisne savjete, publikacije i letke na temu prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja te su poučeni o pravilima komunikacije s nepoznatim osobama uz korištenje edukativne slikovnice „Ana i Marko“ i letka „Kiko i ruka“ te pravilima komunikacije putem društvenih mreža i samozaštitinom ponašanju na internetu. Osim policije, svoje aktivnosti u edukativno-informativnom kutku imali su i partneri. HAK – Auto klub Pula Rovinj postavio je poligon za vožnju biciklom, Gradsko društvo crvenog križa Buje-Buie prikazao je vježbu pružanja prve pomoći i prigodni info punkt, a info punkt su imali i pripadnici JVP Umag-Umago, prikazavši najmlađima svoja vozila i opremu.

Djeca su zainteresirano obilazila sve info punktove edukativno-informativnog kutka policije pod nazivom ''Zajedno više možemo – u akciji s policijom'', a posebno one interaktivne te su pokušali oživjeti lutku umjetnim disanjem i pozorno poslušali savjete djelatnica Crvenog križa, okušali su se u savladavanju poligona za vožnju bicikla, a na policijskim info punktovima svatko je htio biti vozač policijskog motocikla i uključiti sirenu policijskog vozila, za što su bili nagrađeni kemijskom olovkom. Jednaku pozornost privukla je raznovrsna vatrogasna oprema uz dobivene savjete o prevenciji i opasnostima od požara.

Aktivnost se nastavlja u subotu, 4. srpnja, također u Savudriji, kada će se još jedna skupina finalista od dvjestotinjak djece okušati u sportskim disciplinama te upoznati sa aktivnostima policije i partnera kroz zanimljive i edukativne punktove.
 
 
 
 

Stranica