Policija educirala goste kampa

Slika PU_I/vijesti/2013/bi village1.jpg

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave istarske i Policijske postaja Pula, danas su od 9 do 11 sati, obišli goste kampa Bi Village na području Fažane.

Foto: PU istarska

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave istarske i Policijske postaja Pula, danas su od 9 do 11 sati, obišli goste kampa Bi Village na području Fažane.

Kako bi se povećala sigurnost domaćih i stranih gostiju, koji ovog ljeta borave u istarskim kampovima, policijski službenici upoznali su turiste s nekim osnovnim mjerama samozaštite. Radi se o mjerama, za koje nije potrebno nikakvo dodatno ulaganje, već samo malo dobre volje i želje da se zaštiti vlastita imovina. Policijski službenici savjetovali su  goste kampa da prije odlaska na plažu provjere da li su zatvorili sva vrata i prozore te da vrednije predmete pospreme u sef ili na drugo prikladno mjesto. Također su ih uputili kako nije dobro nositi sa sobom veće količine novca te držati na istom mjestu dokumente, bankovne kartice i novac. budući tijekom ljetnih mjeseci raste broj krađa bicikala, policijski službenici savjetovali su gostima kampa da svoje bicikle drže na posebnim i čuvanim mjestima u kampu ili u blizini recepcije, a kada su na plaži, da bicikl ostave zaključan, na vidljivom mjestu.

To su samo neki od savjeta, kojima policijski službenici nastoje tijekom turističke sezone pomoći domaćim i stranim gostima te ima na taj način omogućiti da svoje ljetovanje provedu bezbrižno i bez većih poteškoća. Slijedeća preventivna aktivnost održat će se 13. kolovoza od 9 do 11 sati na području Poreča u kampovima Bijela Uvala i Zelena Laguna.



Stranica