Policija educirala spasioce o prevenciji kriminaliteta

  • Slika /2022/spasioci.jpg
  • Slika

Istarska policija nastavlja s aktivnostima kojima će se domaćim i stranim gostima osigurati sigurnije ljetovanje

Foto: PU istarska

U hotelu Pula  jutros je održana edukacija  polaznika tečaja za osposobljavanje spasioca kojeg organizira Hrvatski Crveni križ temeljem javne ovlasti iz Zakona o Hrvatskom crvenom križu. Naime Hrvatski crveni križ vodi Službu za spašavanje života na vodi, te na temelju međunarodno priznatih standarda provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca.

Već tradicionalno u teoretskom dijelu nizu stručnjaka priključuje se i policija, kako bi novom naraštaju spasilaca prenijela informacije o rizicima kriminaliteta koji se događa u vrijeme turističke sezone na kupalištima na kojima će nakon položenog tečaja raditi.

Polaznici su upoznati sa  karakteristikama počinitelja i načinima izvršenja kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kriminaliteta na štetu djece i maloljetnika, ali i sigurnosnim ugrozama i načinima postupanja kod uočavanja opasnosti od sumnjivih predmeta.

Pozvani su da se u slučaju uočavanja sumnjivog ponašanja ne izlažu opasnosti i obavijeste policiju, kojima će prenijeti sve korisne informacije koje su uočili, te da je dobra suradnja s policijom temelj očuvanja sigurnosti na plažama. 

Na ovaj način policijski službenici dobivaju suradnike na kupalištima koji također brinu o sigurnosti i mogu uočavati određene pojavnosti i na iste reagirati na ispravan način.

Stranica