Policija ga prijavila zbog provala u benzinske postaje

Slika /2021/lisice.jpg

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog četiri teške krađe

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela teške krađe.

Policija sumnjiči muškarca da je od početka lipnja do kraja rujna prošle godine provalio u tri benzinske postaje i u jedan poslovni prostor, a ukupna materijalna šteta koja je nastala pravnim osoba procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća eura.

Prvu provalu 33-godišnjak je počinio u noći s 1. na 2. lipnja, kada je provalio u poslovno-proizvodni kompleks u Lupoglavu, iz kojeg je otuđio razne alate te je time pravnu osobu iz Buzeta oštetio za nekoliko desetaka tisuća eura.

Nekoliko dana kasnije, u noći s 4. na 5. lipnja, provalio je u benzinsku postaju u Sošićima i otuđio veću količinu cigareta. Duhanski proizvodi bili su mu meta i 6. srpnja, kada je ponovno provalio u navedenu benzinsku postaju te je time oštetio pravnu osobu s područja Pazina za više tisuća eura.

Osumnjičeni je provalio i u benzinsku postaju u Pršurićima kod Višnjana 19. rujna te je i tamo otuđio veću količinu duhanskih proizvoda, a materijalna šteta koja je nastala pravnoj osobi iz Zagreba zasad nije utvrđena.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Priopćenja