Policija ga uhitila tijekom pokušaja provale

Slika /2018/provala.jpg

Brzom intervencijom policijskih službenika muškarac je zatečen na mjestu događaja i uhićen te se protiv njega podnosi kaznena prijava za tri teške krađe i oštećenje tuđe stvari  

Foto: Ilustracija

Labinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio tri kaznena djela teške krađe, od čega jedno u pokušaju i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Muškarca se sumnjiči da je u noći sa 18. na 19. svibnja provalio u ugostiteljski objekt na Obali Maršala Tita u Rapcu, gdje je otuđio nekoliko boca alkoholnih pića te u trgovinu u Plominskoj ulici iz koje je otuđio alkoholna pića i cigarete.

Pohod je nastavio i iduće noći kada je u Rapcu pokušao provaliti u ugostiteljski objekt u vlasništvu pravne osobe iz Rapca, no aktivirao se alarm te je počinitelj pobjegao. Prilikom udaljavanja od objekta, na kolnom prilazu objektu muškarac je udario u rampu i oštetio je, a po dojavi građana brzom reakcijom policijskih službenika zatečen je u blizini objekta i uhićen uz uporabu sredstava prisile. Osumnjičeni je u događaju lakše ozlijeđen. 

Zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela, policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom odvjetništvu redovnim putem, a visina materijalne štete nastala u provalama biti će utvrđena naknadno.
 

Priopćenja