Policija ga zatekla na djelu: istovarivao duhan iz hladnjače

  • Slika /2022/duhan1 copy.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici uhitili su dvojicu muškarca zbog sumnje da su se bavili nedozvoljenom trgovinom duhanom

Foto: PU istarska

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su, u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Pula-Pola, kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 65 i 45 godina počinila kazneno djelo nedozvoljena trgovina.

Naime, djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola su 3. siječnja oko 8.40 sati u Spinčićevoj ulici u Puli primijetili 65-godišnjaka kako iz hladnjače, zagrebačkih registracijskih oznaka, iznosi vreće s duhanom i prenosi ih u obližnju garažu. Policijski službenici uhitili su muškarca, a temeljem naloga nadležnog suda obavljene su pretrage hladnjače i garaže.

U hladnjači je pronađeno devet vreća sa 180 kilograma sitno rezanog duhana bez pripadajućih markica Ministarstva financija, dok su u garaži pronađene još tri vreće s oko 60.5 kilograma sitno rezanog duhana bez pripadajućih markica Ministarstva financija. Policijski službenici oduzeli su pronađeni duhan, kao i hladnjaču koja se koristila za prijevoz duhana.

Nad osumnjičenim 65-godišnjakom i 45-godišnjim korisnikom garaže provedeno je kriminalističko istraživanje te će policija protiv njih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.
 

Stranica