Policija ga zaustavila, a on COVID pozitivan i s 2.67 promila

Slika /2018/arena i palica.jpg

Policijski službenici su i tijekom ovog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 12. do 14. studenoga, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 13 prometnih nesreća, od čega šest nesreća s ozlijeđenim osobom i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba zadobila teške ozljede, a pet osoba je lakše ozlijeđeno. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali  587 vozača, a iz prometa su isključili 21 vozača i četiri vozila te su utvrdili ukupno 165 prekršaja, od kojih:
  • nepropisna brzina – 88 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 28 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 20 prekršaja
  • nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje – 8 prekršaja
  • ostali prekršaji – 21 prekršaja

U nedjelju, 14. studenoga oko 17.20 sati, policijski službenici su u Ulica Munida u Medulinu zaustavili 37-godišnjaka koji je upravljao automobilom Opel, pulske registracijske oznake. Zbog sumnje da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola, policijski službenici su ga alkotestirali te su utvrdili kako upravlja vozilom pod utjecajem od 2.67 promila.

Obavljenim provjerama utvrđeno je i kako je vozaču određena posebna COVID mjera liječenja u kući do 21. studenoga, s obzirom da je pozitivan na COVID-19.

Policijski službenici isključili su 37-godišnjaka iz prometa te će protiv njega pokrenuti prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti, nad 37-godišnjakom će se provesti kriminalističko istraživanje nakon isteka mjere samoizolacije i liječenja.
 
 

Stranica