Policija ga zaustavila u kontroli prometa, a on prevozio automatsku pušku

  • Slika /2020/automatska puška3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici zaustavili su slovenskog državljanina i otkrili da ispod sjedišta prevozi oružje koje je zakonom zabranjeno

Foto: PU istarska

Djelatnici Policijske postaje Buzet i Sektora kriminalističke policije PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 21-godišnji slovenski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U ponedjeljak, 13. srpnja oko 00.45 sati, buzetska je policija prilikom kontrole prometa u mjestu Vodice zaustavila automobil BMW, slovenske registarske oznake, kojim je upravljao 21-godišnjak. Policijski službenici su prilikom kontrole vozača i vozila uočili na stražnjem sjedištu nekoliko putnih torbi, a kako su posumnjali da vozač prevozi predmete kaznenog djela, pribavili su sudski nalog i obavili pretragu automobila. Ispod stražnjeg sjedala ''skrivala'' se automatska puška A-47 s preklopnim kundakom, a u jednoj putnoj torbi nalazio se paket s četiri spremnika za automatsku pušku. Policijski službenici pronašli su i više ampula, djelomično ispunjenih šprica te tableta za koje se sumnja da se radi o tzv. anaboličkim steroidima te će se ti predmeti dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić''.

Budući da je posjedovao oružje koje je zakonom zabranjeno, osumnjičeni je danas u jutarnjim satima uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.
 

Stranica