''Policija i građani voze zajedno'' – jučer kod Plomina, sutra na Portarati

Slika PU_I/vijesti/2013/policija i građani labin.jpg

Foto: PU istarska

Kao što je i najavljeno, jučer je započela preventivno-edukativna akcija Policijske uprave istarske ''Policija i građani voze zajedno''.

Prve preventivne aktivnosti u cilju povećanja sigurnosti vozača mopeda i motocikla provedene su na labinskom području, i to od 14 do 17 sati na Vidikovcu nedaleko mjesta Plomin. Stotinjak vozača mopeda i motocikla imalo se prilike upoznati s opasnostima kojima su svakodnevno izloženi u prometu, s greškama koje najčešće dovode do najtežih prometnih nesreća i njihovog stradavanja pa sve do poželjnih oblika ponašanja u cestovnom prometu. Svima je skrenuta pozornost na tešku prometnu nesreću, koja se prije točno godinu dana dogodila u mjestu Kraj, na području Policijske postaje Opatija, a u kojoj su živote izgubila tri motociklista. Vozači su imali prilike isprobati i tzv. pijane naočale, a svima su podijeljeni i letci Policijske uprave istarske ''Motoristi oprez''.

Uz policijske službenike Policijske postaje Labin, u akciju su se uključili članovi moto udruge Blue Knights, predstavnici autoškole PUO Labin te predstavnici trgovine motocikla i moto opreme Lavado.

U nastavku preventivnih aktivnosti, akcija će se sutra provesti i u Puli pa stoga pozivamo sve zainteresirane građane, a pogotovo vozače mopeda i motocikala da se sutra od 10 do 12 sati zaustave na Trgu Portarata i podrže akciju ''Policija i građani voze zajedno''.



Stranica