Policija i Sportska zajednica istarske županije obilježili dan ružičastih majica

  • Slika /2024/klubovi.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sportski klubovi diljem Istre uključili su se obilježavanje Dana ružičastih majica te su jedan od treninga posvetili prevenciji vršnjačkog nasilja

Foto: PU istarska

Policijska uprava istarska i Sportska zajednica Istarske županije već treću godinu za redom nizom aktivnosti u suradnji sa sportskim klubovima obilježavaju Dan ružičastih majica.

Sportski klubovi koji su se uključili u aktivnost odlučili su jedan svoj trening posvetiti borbi protiv vršnjačkog nasilja te su odijevanjem ružičastih majica, koje je osigurala Sportska zajednica Istarske županije, kao i drugih obilježja u ružičastoj boji, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave istarske osvijestili različite oblike nasilja koji vrlo često ostaju neprepoznati od strane njihovih vršnjaka, poput socijalnog nasilja.

Kroz razgovor s djecom policijski službenici su, prikazom stvarnih situacija koje se događaju, osvijestili djecu kojim ponašanjima ostvaruju obilježja fizičkog, verbalnog, socijalnog, seksualnog, psihičkog i cyber nasilja. Ujedno su ih poučili na koji način i od koga mogu zatražit pomoć kada se nađu u takvoj situaciji, a osim roditelja, stručnih službi škola, svakako su upućeni da su im i treneri i trenerice osobe kojima se mogu s punim povjerenjem obratiti kada misle da imaju problema.

U aktivnost su se ove godine uključili KBK Planet sport Pula, Atletski klub Medulin, Vaterpolo klub Pula, Rukometni klub Umag, Ženski odbojkaški klub Rovinj, ronilački klubovi Mladost Medulin i Boškarin Pula, Kickboxing klub Buje i plivački klubovi iz Pule.

Mladi plivači, trkači, odbojkašice i djeca koja treniraju borilačke sportove još su jednom rekla veliko NE svim oblicima nasilja.
 
 

Pisane vijesti