Policija izvela pokazne vježbe za Labinjane

  • Slika /2023/dov labin8.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja na Visokoj policijskoj školi

Foto: PU istarska

Nakon što su prošlog petka posjetili Buje, policijski službenici danas su se u Labinu družili s brojnim građanima koje je zaimalo što sve policija radi i kakvu opremu koristi. Dan otvorenih vrata posjetili su učenici Srednje škole Mate Blažina i osnovnoškolci iz Labina, nezaposlene osobe i svi oni koji su željeli saznati nešto više o policijskom pozivu.

Osim policijske opreme i vozila, građani su mogli pogledati pokazne vježbe demo tima Policijske uprave istarske koji je pokazao kako na siguran način koristiti službeno oružje. Mladi policajci pokazali su kako uspješno barataju pištoljem i jurišnom puškom VHS K2, dok su interventni policajci pokazali kako privode počinitelje kaznenih djela i kako se uspješno brane od različitih napada. Simpatije je, kao i uvijek, pokupila belgijska ovčarka Bela koja je pokazala kako uspješno pronalazi drogu, a brojni posjetitelji željeli su se fotografirati s njom za uspomenu.

''Kroz vježbe koje smo pripremili, građanima smo pokazali s kakvim se sve situacijama susreću policijski službenici. Pokazali smo da je policijski posao zanimljiv, dinamičan, ali i odgovoran. U našoj policijskoj postaji uvijek ima mjesta za one koji žele pomagati drugima te pozivam sve one koji imaju takve afinitete i koji bi željeli biti dio našeg tima da se jave na natječaj. Onaj tko zaista želi biti policajac, neka vjeruje u sebe i nema toga što upornošću, voljom i ljubavlju ne može napraviti'', poručila je načelnica Policijske postaje Labin Đeni Bučić.



Natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka je otvoren do 15. kolovoza, a mogu se javiti hrvatski državljani koji su završili srednju školu, a nisu stariji od 28 godina. Za kandidate će se organizirati testiranje motoričkih sposobnosti i psihološko testiranje, a moraju biti i zdravstveno sposobno za obavljanje policijskog posla. Također ne smiju biti članovi političke stranke i trebaju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe.

Za vrijeme školovanja polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada. Polaznike koji uspješno završe program obrazovanja, čeka siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Sljedeći Dan otvorenih dana policije održat će se idućeg petka, 5. svibnja, na Trgu Slobode u Pazinu te pozivamo Pazinjane da nam se pridruže i saznaju sve što ih zanima o policijskom pozivu.


 

Stranica