Policija mu pronašla puškomitraljez pa zaradio prijavu

  • Slika /2021/oružje.pazin1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su prilikom pretrage pronašli puškomitraljez, noževe i druge predmete te je osumnjičeni priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave

Foto: PU istarska

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 64-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Postupajući temeljem prijave o počinjenju kaznenih djela na štetu članova obitelji, policijski službenici su 31. kolovoza obavili pretragu doma i drugih prostora u okolici Pazina te su u dvorištu kuće pronašli sakriven puškomitraljez CZ, spremnik s 30 komada streljiva, dvije vojne bajunete, lovački nož i vojnu torbicu za streljivo s četiri prazna spremnika za streljivo. Policijski službenici oduzeli su pronađene predmete, a osumnjičenog su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 1. rujna u večernjim satima, priveli u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i dalje traje te ih poziva da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje.
 

Stranica