Policija na glazbenim festivalima u Istri zaplijenila drogu

Slika /1policija natpis.jpg

Zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, svim su osobama izdani prekršajni nalozi

Foto: Ilustracija

Za vrijeme glazbenih festivala, koji su se prošlog tjedna održavali u Umagu i na području Poreča, policijski službenici PU istarske poduzeli su niz aktivnosti u cilju suzbijanja zlouporabe droga i drugih oblika protupravnog ponašanja.

Na glazbenom festivalu koji se održavao od 27. do 29. svibnja u Umagu, policijski službenici su kazneno prijavili hrvatskog državljanina zbog sumnje da se bavio preprodajom droge dok su u posjedu droge zatekli 17 osoba, od kojih 14 hrvatskih i tri slovenska državljana.  Od njih su policijski službenici oduzeli slijedeće vrste i količine droge: 16,72 grama marihuane, 30,6 grama kokaina, 3,19 grama amfetamina i 3 tablete ecstasya.

Na drugom festivalu koji se održavao na području Poreča od 26. do 29. svibnja, policijski službenici su u posjedu droge zatekli 30 osoba od kojih 23 austrijskih državljana,  tri njemačka državljana te po jednog brazilskog, njemačkog, bosanskohercegovačkog i hrvatskog državljana.  Od njih su policijski službenici oduzeli 29 grama amfetamina, 35 grama kokaina, 21,7 grama marihuane, 16,5 tableta ecstasya, 8,3 grama ketamina, 1,1 gram hašiša i 50,8 grama sjemenki konoplje.

Zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, svim su osobama izdani prekršajni nalozi na novčani iznos od pet tisuća kuna.

Stranica