Policija na sportskim igrama mladih pozvala na fair play

  • Slika /2021/sportske igre1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici proveli su preventivnu aktivnost usmjerenu na promicanje zdravih stilova života, pozitivnu kulturu navijanja i fair play igru

Foto: PU istarska

Povodom održavanja Sportskih igra mladih 2021. godine u Puli, odnosno županijskog finala malonogometnog kupa, policijski službenici Odjela prevencije i Postaje prometne policije Pula-Pola održali su jučer na Verudeli preventivnu aktivnost.

Policijski službenici su sudionicima turnira pripremili informativno-edukativni kutak, na kojem su se djeca mogla upoznati s policijskim vještinama, opremom i policijskom tehnikom te saznati kako je policajac djeci prijatelj i usmjerivač. Preventivne aktivnosti bile su usmjerene promicanju zdravih stilova života i pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na fair play igru, toleranciju i korektno navijanje.

''Primarnom prevencijom nastoji se u konačnici postići promocija razvoja i sustavnog njegovanja zdravih stilova života kod djece i mladih, posebice u njihovim formativnim godinama, a u kojima je sport primjeren i pravilan životni odabir za ispunjavanje slobodnog vremena'', naglasila je voditeljica Odjela prevencije Alica Rosić-Jakupović. Budući da sport i rekreacija pozitivno utječu na tjelesni razvoj i zdravlje djece, ali i na njihov intelektualni, moralni i sociološki aspekt odrastanja, policija na ovaj način nastoji približiti mladima teme koje su značajne za njihovo odrastanje u zdravom i sigurnom okruženju.
 

Stranica