Policija otkrila kradljivce

Slika /2018/apolicajac i vozilo2.jpg

Dvije su osobe kazneno prijavljene zbog sumnje da su počinile krađe u Poreču i Umagu

Foto: Ilustracija

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjim slovenskim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo krađa.

Slovenskog državljanina se sumnjiči da je u jutarnjim satima 2. rujna iz trgovine u Partizanskoj ulici otuđio razne parfeme, čime je oštetio pravnu osobu iz Poreča za više stotina kuna. Brzom reakcijom policijskih službenika muškarac je ubrzo uhićen te se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Također djelatnici Policijske postaje Umag-Umago s Ispostavom Buje-Buie su zajedno s porečkom policijom otkrili 42-godišnjaka za kojeg se sumnja da je počinio dva kaznena djela krađa. Muškarca se sumnjiči da je tijekom noći 16. kolovoza s parkirališta jednog hotela u Poreču otuđio kombi vozilo Renault, pulske registracijske oznake, u vlasništvu 27-godišnjaka. Otuđeno kombi vozilo je idućeg dana pronađeno kod naselja Finide.

Četrdesetdvogodišnjaka se sumnjiči da je i  u noći s 12. na 13. kolovoza u Školskoj ulici u Umagu otuđio automobil BMW, pulske registracijske oznake u vlasništvu pravne osobe iz okolice Umaga. Otuđeni automobil je u jutarnjim satima 13. kolovoza pronađen parkiran uz cestu na području Tara.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 42-godišnjak je u večernjim satima 1. rujna uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Stranica