Policija otkrila tko je zapalio vozila u Poreču

Slika /2022/požari poreč1.jpg

Policijski službenici prijavili su ženu zbog sumnje da je zapalila dva vozila, oštetila fasadu i uništila biljke koje su bile dio znanstvenog istraživanja

Foto: PU istarska

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 35-godišnja hrvatska državljanka počinila pet kaznenih djela oštećenje tuđe stvari.

Policija je utvrdila kako je 35-godišnjakinja u dva navrata podmetnula požare na vozilima, kao i da je u tri navrata napravila oštećenja u prostoru pravne osobe iz Poreča.

Osumnjičena je prvi požar izazvala 20. travnja tijekom noći u Ulici Massa Lombarda u Poreču te je tada bacila zapaljivu smjesu na automobil Ford Fokus, splitske registracijske oznake, a potom je tu smjesu zapalila upaljačem. Požar se proširio i zahvatio susjedni automobil Ford Fiesta, pulske registracijske oznake. Materijalna šteta, koja je nastala pravnoj osobi iz Splita te 73-godišnjoj vlasnici Fieste, procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.



Već nakon tjedan dana, 28. travnja, osumnjičena je ponovno tijekom noći u istoj ulici bacila zapaljivu smjesu na automobil Renault, splitske registracijske oznake, a potom je tu smjesu zapalila upaljačem. Materijalna šteta, koja je nastala 29-godišnjoj vlasnici, zasad još nije utvrđena.




Nakon toga, osumnjičena je u razdoblju od 23. do 24. svibnja ušla u plastenik u Ulici Karla Huguesa u Poreču te je tamo uništila stabljike maslina koje su bile dio znanstvenog istraživanja 30-godišnjaka. Time je pravnoj osobi iz Zagreba nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. No, osumnjičena ni tu nije stala pa je tako u noći s 12. na 13. lipnja u dva plastenika zapalila sadnice na kojima je 30-godišnjak provodio istraživanje, a potom je na fasadi zgrade bojom ispisala razne natpise. Krajem istog mjeseca, u noći s 28. na 29. lipnja, 35-godišnjakinja je ponovno bojom ispisala na fasadi razne natpise te je na taj način oštetila pravnu osobu za nekoliko tisuća kuna.

Policija će protiv osumnjičene podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.
 

Stranica