Policija ponovno otkrila krivotvorene nalaze PCR i antigenskih testova

Slika /2018/granična kontrola3.jpg

Granična policija nastavlja uspješno otkrivati krivotvorene nalaze PCR i antigenskih tesova, a ovog vikenda otkrila je čak 14 krivotvorina

Foto: Ilustracija

U posljednja dva dana granična policija u Istri otkrila je 14 krivotvorenih nalaza PCR i antigenskih testova.

U subotu su policijski službenici na graničnom prijelazu Plovanija utvrdili da je šest slovenskih državljana počinilo kazneno djelo krivotvorenje isprave. Prvo su oko 12.15 sati na granični prijelaz pristigli 42-godišnjakinja i 57-godišnjak, koji su imali negativne nalaze antigenskog testa, no policijski službenici utvrdili su kako su testovi preinačeni, odnosno da su osobe prepravile datum izdavanja testa. Već oko 13 sati pristigli su 53-godišnjak i 18-godišnjak, koji su imali pozitivne nalaze PCR testova kao dokaz da su preboljeli Covid-19, no obavljenim provjerama sa zdravstvenom ustanovom koja je navodno izdala testove, utvrđeno je kako se navedene osobe nisu uopće testirale. Posljednji slučaj zabilježen je oko 14.45 sati, kada su policijskim službenicima 43-godišnjak i 46-godišnjakinja dali na uvid negativne nalaze PCR testova, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako se ni oni nisu testirali.

Uspješno otkrivanje krivotvorenih nalaza testova nastavljeno je i u nedjelju pa su tako policijski službenici na graničnom prijelazu Kaštel oko 11.15 sati kontrolirali dvije slovenske državljanka u dobi od 22 godine, koje su predočile pozitivne nalaze PCR testa kao dokaz da su preboljele Covid-19, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako su testovi izdani na drugo ime te da se djevojke nisu ni testirale. Oko 11.45 sati na isti granični prijelaz pristigao je 41-godišnji slovenski državljanin sa svoje dvoje malodobne djece, za koje je dao na uvid negativne nalaze PCR testova, no obavljenim provjerama također je utvrđeno kako se djeca nisu nikada testirala. Posljednji slučaj zabilježen je oko 16.10 sati, također na graničnom prijelazu Kaštel, kada su policijski službenici kontrolirali 45-godišnjakinju i 45-godišnjaka i njihovo dvoje malodobne djece.  Slovenski državljani predočili su policijskim službenicima za sebe i djecu pozitivne nalaze PCR testova kao dokaz da su preboljeli Covid-19, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako su testovi izdani na druga imena te da se osobe nisu testirale. Prema svim punoljetnim osobama poduzet će se odgovarajuće mjere zbog sumnje da su počinili kaznena djela.
 

Stranica