Policija privela muškarca koji je škarama prijetio građanima

Slika /2018/policija natpis5.jpg

Policijski službenici priveli su muškarca kojeg se sumnjiči da je prijetio građanima i policiji te da je počinio više kaznenih djela 

Foto: Ilustracija


Pulska policija uhitila je muškarca koji je u ponedjeljak, 7. prosinca u poslijepodnevnim satima, prijetio prolazećim građanima u centru Pule. 

Nakon što je policija oko 17.05 sati počela zaprimati dojave građana da muškarac u centru Pule prijeti prolaznicima škarama, na teren su odmah upućene sve raspoložive ophodnje te su policijske službenice nakon 15 minuta svladale i uhitile osumnjičenog. 

Do sada provedenim radnjama utvrđeno je kako se radi o 23-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je ranije samovoljno napustio zdravstvenu ustanovu te oko 16.30 sati prvo u Kumičićevoj ulici prijetio 35-godišnjoj državljanki Bosne i Hercegovine da bi potom u Zagrebačkoj ulici ušao u prostorije trgovačkog obrta i otuđio škare, kojima je u Veronskoj ulici napao 55-godišnjeg prolaznika, a nakon toga u Flanatičkoj ulici 77-godišnjaka. Nitko od građana tom prilikom nije ozlijeđen, a muškarac se nastavio kretati prema Trgu Portarata, gdje su ga sustigle dvije policijske službenice i, uz uporabu policijske palice i tjelesne snage, svladale.

Prvotno je odbio postupiti po upozorenjima i naredbama policijskih službenica te je na jednu nasrnuo pokušavajući ju ubosti škarama, a također je nastavio prijetiti smrću njoj i okupljenim prolaznicima. U savladavanju muškarca pomogli su i građani. 

Muškarac je i u policijskoj postaji nastavio s protupravnim ponašanjem, prijeteći smrću policijskim službenicima. 

Prilikom policijskog postupanja niti 23-godišnjak niti policijski službenici nisu zadobili ozljede. 

Muškarac je smješten u zdravstvenu ustanovu te će se nad njim naknadno provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela. 

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima koji su izvješćivali policiju o pravcu kretanja 23-godišnjaka te pomogli u njegovom svladavanju.

 

 

Stranica