Policija privela trojku koja je provaljivala u stanove

Slika /2023/provalnički_alat1 copy.png

Dolijale žene koje su u kratkom razdoblju provalile u tri stana na pulskom području

Foto: Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad tri ženske osobe u dobi od 38, 29 i 28 godina te je utvrdila sumnju da su od 12. do 18. lipnja na području Pule počinile tri kaznena djela teške krađe, od čega jedno djelo u pokušaju.

Policija je 12. lipnja zaprimila prijavu 43-godišnjakinje kako joj je provaljeno u stan u Koparskoj ulici. Provala je obavljena tako da su osumnjičene lomljenjem cilindričnog uloška brave nasilno ušle u stan, a potom su otuđile novac, nakit i ručni sat. Vlasnica je u događaju oštećena za više stotina eura.Istoga dana lomljenjem cilindričnog uloška brave provaljeno je i u stan u Radićevoj ulici, iz kojeg su osumnjičene također otuđile novac, nakit i ručni sat, čime su 44-godišnjeg vlasnika oštetile za više tisuća eura.

Posljednje kazneno djelo provaljivanjem zabilježeno je 18. lipnja u jutarnjim satima. Žene su provalile u stan u Ciscuttijevoj ulici zavlačenjem prikladnog alata između krila i dovratnika te su ušle u stan, iz kojeg nisu ništa otuđile.

Kvalitetnim operativnim radom, policijski službenici su 18. lipnja oko 13.15 sati zatekli osumnjičene u vozilu francuskih registracijskih oznaka te su ih priveli u prostorije policije. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, žene su 19. lipnja tijekom dana uz kaznenu prijavu predane u pritvorsku jedinicu policije.

Priopćenja