Policija pronašla drogu na plovilu

  • Slika /2023/droga.uvalablaz2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osumnjičeni je drogu skrivao na plovilu u uvali Blaz te je priveden zbog preprodaje amfetamina i marihuane

Foto: PU istarska

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pulska je policija utvrdila sumnju da je 35-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Postupajući po operativnim informacijama da se muškarac bavi preprodajom droge, policijski službenici su 20. kolovoza oko 2.20 sati u uvali Blaz uhitili 35-godišnjaka. Temeljem naloga nadležnog suda, obavili su pretragu plovila i pronašli vrećice s ukupno 389.2 grama amfetamina, 36 grama marihuane, dvije tablete ecstasy, digitalnu vagu, nož s tragovima amfetamina i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Policijski službenici oduzeli su pronađene predmete, a također su utvrdili da je muškarac prije zaticanja prodao amfetamin 43-godišnjaikinji i 39-godišnjakinji. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, žena su izdani prekršajni nalozi zbog posjedovanja droga za vlastitu upotrebu.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 20. kolovoza u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
 

Pisane vijesti