Policija pronašla počinitelja koji je automobilom usmrtio vozača bicikla

Slika /2018/prometna nesreća5.jpg

Policijski službenici uspjeli su pronaći počinitelja koji je izazvao nesreću i napustio mjesto događaja

Foto: Ilustracija

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 42-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći.

Policijski službenici su tijekom složenog kriminalističkog istraživanja obavili veći broj razgovora s osobama koje bi mogle imati korisna saznanja o prometnoj nesreći, kao i veći broj provjera s automehaničarskim radionicama i trgovinama za prodaju auto dijelova.

Tijekom kompleksnog kriminalističkog istraživanja uspjeli su utvrditi kako je 23. studenoga oko 19.20 sati 42-godišnjak upravljao teretnim automobilom, pulske registracijske oznake te je udario u 69-godišnjaka koji se kretao biciklom ili uz bicikl. Bicikl nije bio propisano osvjetljen, a vozač bicikla nije nosio reflektirajuću odjeću.

Nakon što je udario u 69-godšnjaka, vozač automobila se nije zaustavio i pružio pomoć 69-godišnjaku, već je nastavio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće. Također se naknadno nije javio policiji, iako je znao da je prouzročio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Osumnjičeni je jučer u poslijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje.   
 

Stranica