Policija pronašla počinitelja koji je oštetio bistu u Titovom parku

Slika /2021/bista.jpg

Policijski službenici pronašli su počinitelja koji je 31. svibnja oštetio bistu u Titovom parku u Puli, odnosno skinuo pločicu s biste i bacio je u more

Foto: PU istarska

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je maloljetni hrvatski državljanin počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.

Policija sumnjiči maloljetnika da je 31. svibnja između 00.00 i 00.30 sati, u Titovom parku u Puli, nasilno skinuo pločicu s biste Josipa Broza Tita, koju je potom bacio u more.

Ronioci Interventne jedinice policije Pula su 25. lipnja u jutarnjim satima izronili pločicu iz pulskog zaljeva, a policijski službenici Policijske postaje Pula-Pola proveli su sveobuhvatno kriminalističko istraživanje i pronašli počinitelja koji je oštetio bistu.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Policijski službenici nastavljaju provoditi izvide glede pronalaska počinitelja koji je u noći s 21. na 22. lipnja oštetio biste i statue centralnog spomenika u Titovom parku.
 

Stranica