Policija pronašla žene koje su provaljivale u stanove

Slika /2018/provala.jpg

Policijski službenici pronašli su četiri žene koje su osumnjičene da su na području Pule počinile pet kaznenih djela

Foto :Ilustracija

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvije hrvatske državljanke u dobi od 29 i 50 godina, 26-godišnja državljanka Srbije i 27-godišnja državljanka Italije počinile pet kaznenih djela teških krađa. U četiri slučaja osumnjičene su otuđile različite predmete, dok su se u jednom slučaju udaljile bez da su išta otuđile.

Osumnjičene žene su u razdoblju od 16. do 19. lipnja, svakog dana, provalile u jedan stan na području Pule. Prvo su provalile u stan u Trierskoj ulici, u kojem su otvarala ladice i ormare, no nisu ništa otuđile. Sljedećeg dana meta im je bio stan u Mutilskoj ulici, u kojem su otuđile ručni sat i oštetile 67-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Nakon toga na red je došao stan Koparskoj ulici, iz kojeg su otuđile nakit i novac, oštetivši time 81-godišnju vlasnicu za više tisuća kuna. Posljednji stan u koji su provalile bio je stan u Splitskoj ulici. Tamo su otuđile nakit i oštetile 38-godišnju vlasnicu za nekoliko tisuća kuna.

Još jedno kazneno djelo osumnjičene su počinile 31. svibnja. Tada su preko balkona ušle u obiteljsku kuću i dok je 51-godišnji vlasnik spavao otuđile nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičene žene uhićene su u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom i Policijskom upravom primorsko-goranskom 22. lipnja, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedene su 23. lipnja u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da su počinile pet kaznenih djela.
 

Stranica