Policija spriječila provalu u bankomat

Slika PU_I/bankomat.jpg

Zahvaljujući uspješnoj suradnji s građanima i prokativnoj reakciji, pulska je policija uspjela spriječiti počinjenje teške krađe, koja bi prema svemu sudeći, bila tek prva u seriji napada na bankomate.

Foto: Ilustracija

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnove sumnje da su 38-godišnjak i 31-godišnjak iz Umaga počinili kazneno djelo teške krađe u pokušaju te kazneno djelo krivotvorenja isprava.

U ponedjeljak oko 3,20 sati policija je zaprimila dojavu građana  da je u tijeku provala u bankomat u mjestu Svetvinčenat. Zahvaljujući promptnoj reakciji policije, utvrđeno je kako provalnici nisu uspjeli dovršiti kazneno djelo, već su pobjegli i ostavili boce i opremu za autogeno zavarivanje, dok je pregledom okolice pronađen i Fiat, s nepripadajućim splitskim registracijskim oznakama, koji je doveden u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Poduzimajući intenzivne mjere traganja, policija je ubrzo uhitila dvojicu Umažanina. Stariji muškarac zatečen je u utorak u poslijepodnevnim satima pri pokušaju bijega na graničnom prijelazu Bajakovo prilikom izlaska iz Hrvatske, dok je 31-godišnjak također tijekom dana zatečen na graničnom prijelazu, i to pomorskom prijelazu u Umagu.

Istraživanjem je utvrđeno kako su dvojica muškaraca u ponedjeljak u noćnim satima prvo otuđili registracijske pločice s Opela u Ulici Olge Ban u Puli, a potom su ih postavili na Fiat te su s takvim vozilom došli do Svetvinčenata, gdje su pomoću boca i opreme za autogeno zavarivanje pokušali provaliti u bankomat pravne osobe iz Zagreba. Po završetku kriminalističkog istraživanja, Umažani su jučer u poslijepodnevnim satima privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Zahvaljujući uspješnoj suradnji s građanima i prokativnoj reakciji, pulska je policija uspjela spriječiti počinjenje teške krađe, koja bi prema svemu sudeći, bila tek prva u seriji napada na bankomate.

Ovom prilikom Policijska uprava istarska zahvaljuje svim građanima koji pomažu policiji u borbi protiv kriminaliteta i u održavanju povoljnog stanja sigurnosti na našem području. I nadalje pozivamo sve građane na bezrezervno povjerenje i podršku u radu  policije te ih molimo da nam se uvijek i u svakom trenutku s punim povjerenjem obrate i dojave saznanja o protupravnim aktivnostima.



Stranica